Tagovi

PAŽNJA: Početak primjene pojedinih pravila na web siteu pollitika.com

U proteklih nekoliko tjedana ovaj web site je poprilično populariziran u mainstream medijima, a dnevne posjete prelaze i brojke od 7.000. Poneki od posjetitelja pollitika.com nisu nužno ovdje kako bi na kvalitetan i konstruktivan način pridonjeli raspravi, te je došlo vrijeme da se pojedini anti-spam mehanizmi, te mehanizmi za moderiranje sustava puste u upotrebu.

Podsjećam korisnike da su sva prava i obveze sudionika na pollitika.com javno dostupna od prvoga dana, te se nalaze na dvije lokacije; Uvjeti korištenja i Često postavljana pitanja. Korištenje ovog web sitea podrazumijeva da ste pravila ponašanja i korištenja pročitali, da ih u cijelosti razumijete, te da ih prihvaćate (kao što ste uostalom i potvrdili prilikom registracije na siteu).

Nema novih pravila, ali neka od njih počinjemo primjenjivati, specifično to su pravila koja se odnose na komentare, komentiranje i registrirane korisnike koji komentiraju.

Vrlo konkretno; komentari koji dobiju loše ocjene, odnosno komentari korisnika koji imaju nisku karmu od sada više neće biti vidljivi anonimnim korisnicima (koji ipak čine većinu posjeta), odnosno registriranim korisnicima koji imaju karmu manju od 3.0.

Svi korisnici koji imaju karmu veću od 3.0 moći će vidjeti sve takve novonastale komentare, i ako dobiju odgovarajući broj glasova rizični komentari će postati ponovno vidljivi (oni koji imaju odgovarajuću ocjenu). Također, korisnici s visokom karmom imati će na raspolaganju i ocjenu "0" (umjesto minimalne jedne zvjezdice) kako bi odmah mogli neki od komentara proglasiti spamom. Na ovaj način svi komentari od rizičnih komentatora će u startu biti dani na moderiranje grupi visoko ocijenjenih korisnika, a uz korekciju svojeg ponašanja i konzistentno visoke ocjene, svaki od loše ocijenjenih korisnika ima se prilike ponovno vratiti u krug pouzdanih autora.
Svoju karmu možete vidjeti na stranici svog računa.

Eventualni pokušaji manipulacije sustavom ocjenjivanja kažnjavaju se momentalnim blokiranjem korisnika za sve aktivnosti na web siteu. Pokušaj manipulacije je sve ono što administrator sustava proglasi takvim na osnovu svog subjektivnog osjećaja (sorry, no i demokracija ima svoje granice).

Podsjećam da je pollitika.com kolaborativni blog, a ne web forum ili chat engine, te se od autora dnevnika i komentara očekuje argumentacija, dodatne informacije ili produbljenje teme. Komentari osobne prirode, uvrede ili omalovažavanja kolega blogera/komentatora nisu dobrodošli niti dozvoljeni. Također, podsjećam da je i osnovni kriterij za dobru ili lošu ocjenu komentara ili dnevnika kvaliteta teksta i izloženih argumenata, a ne slaganje ili eventualno neslaganje s temom.

Za sve one neregistrirane posjetitelje koji ovo čitaju, podsjećam još jednom da je pollitika.com iznimno dinamičan site bogat sadržajem i dugačkim i strukturiranim diskusijama, a samo registrirani korisnici mogu koristiti blagodati xtrackera koji jasno označava sve nove dnevnike i komentare, kao i teme u kojima ste sudjelovali. Nadalje, komentari registriranih korisnika ne moraju proći kroz proces moderacije, sudjeluju u prikupljanju bodova (za što i dalje postoji predviđena nagrada), te mogu ocjenjivati tekstove i komentare.

Komentari

vrlo kratko; a) primjena

vrlo kratko;

a) primjena pravila nije uperena protiv nikoga ponaosob nego na vrstu ponašanja koju nemam namjeru tolerirati, a koja je bila totalno očekivana i predvidiva od prvoga dana kada je portal, indikativno je da su se barem neki pronašli prozvanima

b) LionQueen je reagirala na način koji je reagirala, može ona imati rampage po pollitici koliko god hoće, no jedna tipka (koju sam uzgred rečeno stisnuo maloprije) pobrisala je sve ocjene koja je LQ ikada ikome dodijelila

c) Ovim ponašanjem LQ je zaslužila i drastičniju mjeru, no smatram da u ovome času ona nije potrebna te da će se ispuhati i nastaviti pisati onako kako je pisala u prvim danima

d) bilo bi naivno od mene da nisam očekivao ovakav razvoj događaja (prije ili kasnije, svejedno da li je to LQ ili netko sasvim deseti ili njih petnaest), no upozorio bih da sam o cijeloj priči razmišljao mjesecima te da postoje slični daleko veći siteovi nego što je to pollitika koji se svakoga dana hrvaju s ozbiljnijim problemima od jedne frustrirane komentatorice i bilo bi još neozbiljnije uopće pomisliti da je jedna osoba u stanju zaustaviti cijeli site

Obzirom da ovaj post postaje flame_war, zustavljam ovdje diskusiju.

Tko je glasao

Ovdje pocinje star wars. Po

Ovdje pocinje star wars. Po meni glupo i bezpotrebno. Osobno nemam problema s jedinicama i nisu me nikada u zivotu previse pekle. Takodjer bih se zamislio da dobijem jedinicu od Ivana Cerovca jer bih znao da iza te ocjene stoji jasno definirano misljenje koje nema veze sa simpaticnoscu ili antipaticnoscu. Osnovna nakana ovdje bi trebala biti pridonosenje razvoju demokracije i medjusobnog promisljanja bolje buducnosti nase domovine. Uz razotkrivanje losih poteza bilo koje vlasti.

Tko je glasao

misljenje koje nema veze sa

misljenje koje nema veze sa simpaticnoscu ili antipaticnoscu

ali u čemu je kvaka, pa ti si meni simpatičan iako se ne slažemo u mišljenjima? ne kužim.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Oprostite, treća dob pa

Oprostite, treća dob pa mozak u jutro ne radi dobro. Jel to što ste o meni rekli uvreda, pa da se uvredim? Ili je to kompliment pa da maltretiram moje bližnje na temu komplimenata koje dobivam?

Tko je glasao

.

.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Rekao bih da je kompliment.

Rekao bih da je kompliment. Objasnio bih to ovako nije vazno koju ocjenu dobijam nego od koga jer ako bih dobio losu ocjenu od Vas jasno bi mi bilo da sam ju i zasluzio pa bih razmislio o onome sto sam izrekao i u otvorenoj raspravi pokusao bih doci do boljeg promisljanja. Osnova rasprava treba biti otvorenost prema razlicitim misljenjima dok god ta misljenja imaju cilj sirenja intelektualnih pogleda. U takvim otvorenim i ostrim diskusijama moze doci samo do kristalizacije misljenja i napretka prema boljem. U jednoumnim sistemima upravo nedostatak otvorene rasprave onemogucavao je napredak drustva i drustvo je postajalo autisticno a ono sto je najgore vrsena je negativna selekcija. Ono sto je vrijedilo usutkavano je i uceno poniznosti i bezgrjesnosti bozanskih likova koji su svojom pojavom unosili svijetlo u nase tmurne zivote. Na zalost iako je 1990 donijela privid demokracije matrica ponasanja prenesena je u novi sistem i mozemo reci da je u Hrvatskoj demokracija pocela zazivljavati tek nakon 03.01.2000. No i danas u dosta situacija direktor koji upropasti ili unisti firmu odlazi opet na dobro placenu poziciju u drugu firmu. argumenat slucaj Bilokalnik i njegov direktor koji je presao nazad u Podravku a tvrtka Bilokalnik vise ne postoji.

Tko je glasao

O početku zaživljavanja

O početku zaživljavanja demokracije 03.01.2000.g., gledano u smjeru sada i dalje.

Rezultati državnih izbora su bili, izrazita većina koalicija SDP-HSLS, izrazito samnjenje glasova dotadašnjas vlast HDZ-a i potpun podbačaj u odnosu na prethodne rezultate druge koalicije HSS-HNS-IDS itd. (npr. HNS sa dotadašnjih prosječno 8 na 2 zastupnika).

Prvi koraci zaživaljavanja demokracije u tako jasnoj demokratskoj volji su ilegalno postavljanje zeta počasne predsjednice poraženog HNS za direktora INE, objava uvođenja demokracije te davanje i primanje priznanja "najzaslužnijima" za to od samog Ninoslava Pavića osobno (prethodno i od iste vlasti politički i kazneno-procesno označenog kao jednog od ključnih osoba za udruženo kršenja osnova demokracije), te potom davanja udjela u vlasti najporaženijim snagama bitno iznad izbornih rezultata, slično 1990.g. (bez i usmenog obrazloženja zašto se to daje mimo volje birača, zašto bitno iznad rezultata izbora i zašto pretežno u područjima sa puno više novca od drugih područja).

Potom ide klasična hrvatska demokratska praksa postavljanja ljudi po stranačkom i sektaškom ključu, gdje nije upitna zamjena kadrova prethodne stranačke vlasti, jer je to u skladu s voljom birača, nego je u pitanju najkrupnija tema šta je sa glavninom u hrvatskoj demokraciji, a to su oni koji nisu u strankama i sektama, koji za sve pozicije i sva pitanja imaju bitno veći i primjereniji potencijal od evidentno za bilo šta suvislo nespremnih stranaka (nedavno "najsposobnija" za to Vesna Pusić kaže - Račan je jedini imao iskustva a svi mi ostali smo se oslanajali na njega, u isto vrijeme Šuvar kaže - politika je takva da je Tito bio jedini političar a svi mi ostali zato nismo bili u stanju rjašavati ni banalne stvari).

Potom je "demokratski" preuređena vlast tako da je raznovrsna ekipa sa zadnjeg izbornog mjesta sa 8 % glasova birača imala cca 60 % vlasti i nastavljena demokratska praksa usuglašavanja "politbiroa" pred očima javnosti, tako da se sve nemoćniji Račan već legitimetom znatno okrnjeni predstavnik demokratski izabrane većine ugiba pred predstavnicima poraženih sa 8 %. Kakva demokracija. Pa kad su male delegacije išle na koljena Franji Josipu bilo je više demokracije, Tito je bio skoro kao pravi demokrat a i njegov instant šegrt Tuđman nije posve loše stajao.

Potom je slijedio novi val demokratskih promjena (novi HDZ), sve ključne demokratske točke zadovoljene, zamjena ekipa i stalna dogradnja na svim pozicijama i sada smo u nastavku. Velika napetost u smislu zaživljavanja demokracije je na liniji da li će nam glasnogovornik Maček objasniti šta se zbiva, ili će ponekad sama Vesna Pusić objasniti značenje nadnaravnih Čačićevih poteza, ili će to ipak učiniti bolje Zoran Milanović uz pomoć Gordane Grbić i redakciju od strane Slavka Linića, naravno sve sa konačnom redakturom od strane Pavića, Kuljiša i Mesića te točkom na i od strane Ive Pukanića.

Zaživljavanje hrvatske demokracije ruši sve prepreke pred sobom, na svakom regijskom i lokalnom djelu se demokratski učvršćuju raznovrsne strane, sve bogatija su demokratska pregrupiranja i sve liberalnije promjene u tom smislu, tako da skoro neće biti ni potrebe za nekim naporima, skoro pa previše idealno.

Tko je glasao

Vidim da je već večeras

Vidim da je već večeras počela zloporaba zvjezdica tijekom koje se urednim komentarima dodjeljuje po jedna zvjezdica, samo iz inata i vjerojatno nemoćnog bijesa.
Radi se o Lionici koja šiba jedinice sve u šesnaest i bez ikakvog opravdanja. To je oblik namjerne destrukcije ovih stranica.

Nitko od nas sigurno ne piše radi karme ili bodova, ali meni nije drago da netko na takav način harači ovim blogom.

Da li je administrator predvidio odgovor i na takve zloporabe? Možda da se na poziv negativna ocjena mora obrazložiti?

Ja npr. svaku koju sam dao mogu, ako tko želi.

B-52

Tko je glasao

A ja sam si toliko dao truda

A ja sam si toliko dao truda da joj objasnim da je dama. Preporučio bih ovdje moje seminare lijepog ponašanja, ali se bojim da bi to bilo protiv regula.

Tko je glasao

Možda nisam dama, ali

Možda nisam dama, ali zasigurno nisam beskičmenjak ni ulizica kao ti. A da dođeš k meni na seminar iz dostojanstva!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Ovo ne bude štimalo - Mrak,

Ovo ne bude štimalo - Mrak, intervencija, hitno. SM je sve rekao, ali ja moram dodati:

Ovim LQ divljanjem s jedinicama da se isključi vidljivost recimo Marije Lugarić (valjda samo zato jer je saborska zastupnica SDP-a) i svih s kojima korisnica LQ vodi neke svoje ratove, sam naprosto ostala paf.
U trenutku kada je Mrak napisao obavijest, primjena starih pravila pogađala je samo LQ, koliko sam na brzinu uspjela uočiti. E pa sad da idem "zvjezdati" da recimo vratim Mariju koja niti jednim komentarom (a i nema ih tonu) nije zaslužila ovakvu bezobraznu diskriminaciju - to nema smisla.

99% korisnika je ovdje radi razmjene informacija i mišljenja, ne zanima ih nikakva karma i ne tope se na "kovanje u zvijezde", smeta ih opstrukcija diskusije skretanjem s teme na osobna prepucavanja. Da li je VEĆ vrijeme za primjenu pravila o gašenju nekih korisničih računa? Tužno, ali ...

Mrak, razmisli o nekom "žešćem" mehanizmu :)

MasterMind - NeverMind

Tko je glasao

Ne sviđa mi se tvoj tekst

Ne sviđa mi se tvoj tekst jer je najobčnija izmišljotina u cilju diskvalifikacije mene s ovog foruma. zato sam ti dala jedinicu.

ako sam nekome dodijelila jedinicu, dodijelila sam je iz svog uvjerenja, a ne zbog nečijeg rejtinga na listi. uostalom vi i ne pišete radi rejtinga, koliko sam uspjela shvatiti. ne znam zašto ste se onda toliko uznemirili zbog toga što sam se poslužila vašim načinom ocjenjivanja.

dvoličnjaci.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Niti meni se ne sviđa moj

Niti meni se ne sviđa moj tekst, nimalo. Sve je to ispod razine odraslih, navodno ozbiljno promišljajućih ljudi.

Pokušaj shvatiti da se svatko od nas diskvalificira sam. Razmisli zašto si se našla u ovakvoj situaciji.

Uopće nije bitno da li se radi o LQ ili ne, stvar je u tome da samo jedan "nedvolični" korisnik može opstruirati prilično dobru koncepciju cijelog sajta koja za većinu korisnika nije sporna. Gašenje korisničko pristupa nikome nije cilj niti ima smisla jer svi znamo da se korisnik može postati, prestati biti i ponovno postati nebrojeno puta.

MasterMind - NeverMind

Tko je glasao

Možda bi bilo zgodno da

Možda bi bilo zgodno da pogledaš da li su Ap ili Gale dobili koju jedinicu od mene? Ili Mućke, npr. Mislim da si si umislio. Ako mi se ne sviđa neki tvoj komentar, imam pravo dodijeliti mu ocjenu koju želim. Ili je na Pollitici meni zabranjeno davati jedinice, a ostalima meni nije? Dvostruki kriteriji? Ili?

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Također, podsjećam da je i

Također, podsjećam da je i osnovni kriterij za dobru ili lošu ocjenu komentara ili dnevnika kvaliteta teksta i izloženih argumenata, a ne slaganje ili eventualno neslaganje s temom.Mislim da je glede ovoga korisnicima potreban nekakav guideline na samom siteu jer mi se čini da većina ima problem s razdvajanjem ovih kriterija odnosno objektivnim ocjenjivanjem.

Oni koji imaju problem s procjenom je li tekst objektivno dobar ili ne trebali bi nakon čitanja pokušati odgovoriti na slijedeća pitanja:

1) Što je svrha teksta? Osnovna teza ne mora biti očita, ali mora postojati.

2) Na koja pitanja autor daje odgovore? Tekst radi teksta nije analitički članak nego pasivno raportiranje. Je li autor propustio spomenuti važne stvari ili uključio nerelevantne detalje?

3) Zašto autor misli da su ta pitanja bitna? Mora postojati razlog zašto je netko odabrao neku temu.

4) Koliko je tekst uvjerljiv? Ukoliko već imate mišljenje o temi, koliko ste spremni saslušati drugačiji stav odnosno ako se sa autorom slažete možete li zadržati kritički pogled i ne složiti se s razlozima makar se slažete sa zaključkom?

5) Koje su autorove namjere? Koje ideje su prezentirane i koji razlozi su izneseni kao potvrda tih ideja?

6) Jesu li razlozi logični? Slijedi li zaključak iz premisa? Koji zaključci su opravdani, a koji nisu?

7) Preuzima li autor odgovornost za provjerljivost informacija? Autor koji spominje činjenice, izvore, iskustva mora ponuditi temelj za provjeru.

Osim ovoga pri ocjenjivanju teksta obratite pozornost na strukturu i stil.

Inače, primjetio sam da se mnogi pozivaju na "argumentiranu raspravu" i argumente. Istovremeno mislim da jako malo osoba zapravo zna što argument jest (a što nije) pa ću u skorije vrijeme dodati jedan upis o toj temi za koji se nadam da će pomoći rasvjetljavanju nekih pitanja i podizanju kvalitete članaka i rasprave.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

A bilo je i vrijeme. Promet

A bilo je i vrijeme.
Promet se strašno povećao u odnosu na vrijeme kad je pollitika startala. Sve ju je teže pratiti, a bezvezni komentari frustriraju još više. I sam sam imao nekih potpuno nepotrebnih komentara. Ono što smeta je kad netko isključivo takve komentare ostavlja.
Što se tiče ocjenjivanja, imam neke svoje kriterije kojih se trudim držati. Pozitivno ću ocijeniti neki post iako se izrazito ne slažem s njim, ako je tema takva da može ispasti dobra rasprava.
Kod ocjenjivanja komentara radim grešku koju radi većina korisnika. Naime, koristim skoro isključivo četvorku i jedinicu. Dvojku i trojku jako rijetko. Jer sam se s nekim komentarom slagao ili se nisam slagao i u skladu s tim je netko dobio jedinicu, a netko četvorku. Netko(čini mi se gale) je dobio četvorku i za potpuno prazan komentar jer sam smatrao da je i to svojevrsan doprinos raspravi. Po onoj "Šutnja je zlato". Uglavnom, trudio sam se biti što objektivniji. Na nijansiranju ću poraditi slijedećih dana i uspostaviti uravnoteženiji kriterij.
U interesu sviju nas je da pollitika opstane. Već sam pozivao ljude koji podržavaju političke opcije koje do sada nisu ovdje bile zastupljene da se jave sa svojim tekstovima. Evo koristim priliku da ih opet pozovem. Nekome se možda čini da je pollitika previše lijeva jer ima previše kritika na Vladu i na vladajuću stranku. Međutim, uočio sam da ima kritika prema vladajućoj garnituri i s desne strane. Ti korisnici nisu možda previše uočljivi, ali ih definitivno ima. Možda nekoga zbunjuje to što se ti korisnici u ponečemu slažu s onima koji podržavaju HDZ, ali se na nekim temama itekako može vidjeti da se u mnogočemu razilaze i da su na desnijoj poziciji od HDZ-a.
Bilo je prigovora da se previše kritizira vlast. Meni se to čini logičnim jer svi oni koji nisu na vlasti ili u političkim strankama uopće, dakle mali, obični ljudi su opozicija. Uvijek bili i bit će.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ti znaš da se demokracija

Ti znaš da se demokracija na internetu ne može ograničiti ničim, pa ni nikakvim pravilima komentiranja.

Zbog vaših jedinica, koje ste mi najčešće potpuno neopravdano davali, i time namjerno na umjetan način srozali ocjenu (iako sam najčitaniji autor ovdje, bar po broju vaših komentara i ocjena), vjerojatno ću ispasti iz vidokruga. Što mi neće biti žao jer ću znati da je na pollitika-blogu ugasnula demokracija.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

tvoja karma je suma ocjena

tvoja karma je suma ocjena koje daju korisnici, niti manje niti više

predlažem da probaš pronaći neki od komentara za kojeg smatraš da je nepravedno ocijenjen pa onda idemo o tome diskutirati, u međuvremenu, podsjetio bih da demokracija nije glasanje nego brojanje, a pollitika.com broji sve glasove jednako

Tko je glasao

jedinica ti je iz razloga

jedinica ti je iz razloga što nisi sam proučio koliko su me neopravdano ocjenjivali samo zato što sam drugačijeg mišljenja. ti si pošten, pa znaš i sam što je bilo kad sam se pojavila, a i kasnije. zato ti evo jedinica, jer si nepravedan.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Zašto misliš da je

Zašto misliš da je drugačije mišljenje jedini mogući razlog loše ocjene? Ovdje ima puno ljudi drugačijeg mišljenja pa se njihov doprinos ne ocjenjuje automatski loše.

Tvoj zaključak bi bio logičan (1) kada bi uspjela ponuditi više primjera cenzure "drugačijeg mišljenja", a ne samo navodni svoj i (2) kada bi uspjela dokazati da se drugi razlozi loših ocjena na tebe nikako ne mogu primjeniti.

Imaj na umu da je samokritika vrlina, da dječje osvetoljubivo ponašanje ne pomaže u učvršćivanju tvojih argumenata i da ovo nije forum Jutarnji.hr.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Osnovni je problem

Osnovni je problem argumentacija. Kad nema argumenata najlakse je diskusiju svesti na osobnu razinu. Nakon toga naravno pocnu pljustati samari ili neki zesci udarci. Mozda je cilj ovako niske provokacije u tome da se izigrava zrtva i da se pokazuje ovaj portal kao pro komunjarski sto svakako nije. S time bi se dobila argumentacija za daljnje lijecenje frustracija na onima koji nisu odgovorni za frustrirajucu situaciju. Argumentiranu diskusiju treba prihvatiti u svakom slucaju umjesto pljuvanja kao u slucaju teme o Jurcicu i cacicu. U kojoj ste postovana gospodjo uputili zamjerke bez ikakve osnove i uporista u stvarnosti samo zato jer se radilo o osobi koja ne pripada dogmatskom HDZ svetonazoru. Naime brojke i analize govore da je ona koalicijska vlast uza sva ogranicenja od beraca kestena i uzvikivanja parola na rivi te ogromnog unutarnjeg duga koji je prijetio da Hrvatska dojde u bankrot poziciju jer nije mogla vlada servisirati svoje obaveze polovinom 1999. Sav taj unutarnji dug ta nikakva koalicijska vlada je uspjela sanirati kroz nekoliko mjeseci. Da ne nabrajam dalje.
Sto se tice bodovanja ono bi trebalo biti samo smjernica za nekakve korake a ne automatski i diskriminacija onoga tko je zaradio losu ocjenu. s time bi se postiglo da se izbjegne tendenciozno ocjenjivanje.

Tko je glasao

Kad nema argumenata najlakse

Kad nema argumenata najlakse je diskusiju svesti na osobnu razinu.

Misliš onako kako ti to znalački radiš:

Zanimljivo je kako kraljica uspijeva zagaditi i ovako dojmljivu pricu i prosipa svoje politicarenje bez ikakvog razloga. Ne mogu shvatiti tu nakupljenu frustraciju. Molim te nemoj vise zagadjivati ovako dobre price.

Ma super, cezare!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Točno je, pravila nisu nova

Točno je, pravila nisu nova ali je i vrijeme da se počnu primjenjivati.

Pogrešno je da bilo tko dodjeljuje loše ocjene zbog toga jer se ne slaže sa stavom, ali sam za to da takva ocjena bude obvezna ukoliko se netko spusti na razinu komentiranja osobe komentatora, a pogotovo vrijeđanja, psovki ili drugih oblika primitivizma.

Mislim i da je dok se kriteriji ne ustale potrebno da administrator obvezno "baca oko" na loše ocjene i na neki ih način verificira. Tako bi se zaštitili oni koji bi eventualno, kako Skviki navodi, bili izloženi onome što on smatra kolektivnom odmazdom.

Vjerujem da ćemo se tako najbolje vratiti onome zbog čega nas je ogromna većina ovdje.

B-52

Tko je glasao

Imam jedan problem s tvojim

Imam jedan problem s tvojim pravilima i toj karmi kak ju ti zoveš. Primjer neko napiše omalošavajuči tekst i to na granici šovinizma i istomišljenici navaliju s djeljenjem pozitivnih bodova. Čovjek mu odgovori na njegov post i to s istom mjerom i gle čuda, svi ti isti djeliju negativne bodove. Donesel si pravila po kojima jedan grupa može nekog jednostavno eliminirati jer je drukčijeg mišljenja. To se zove šovinizam.

Tko je glasao

moguće, predlažem da se na

moguće,
predlažem da se na svaku takvu moguću zloupotrebu reagira i da mi se to dojavi

trudim se čitati sve sadržaje ali privatna poruka je najjednostavniji način

Tko je glasao

samo da dodam, nijedan

samo da dodam, nijedan sustav nije savršen, no ovaj je dizajniran prema najboljoj praksi koja je meni poznata i dobro funkcionira na pojedinim mjestima koja su meni uzor

to naravno ne znači da stvar ne treba promatrati, usavršavati i korigirati ako automatizam zajednice ode u krivom smjeru

Tko je glasao

Onda ga možeš slobodno

Onda ga možeš slobodno proglasiti SDP-blogom i kraj priče. Meni je karma slaba, jer bez obzira što napisala, zato jer se zna koju stranku zastupam, ocjenjuje me se negativnim bodovima. Budi otvoren i reci to jasno: SDP-ov blog na Mrak način!

Baš sam se pitala kakav ćeš naći način za eliminaciju osoba drukčijeg mišljenja, a evo vidim da si pronašao odličan.

Hvala na dosadašnjoj demokratičnosti.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

ja uredno ocjenjujem sve

ja uredno ocjenjujem sve tvoje jednorečenične komentare s jednom zvjezdicom, osobito one u kojima vrijeđaš ili omalovažavaš sugovornika

simple as that, pravila su tu od prvoga dana, nisu mijenjana i svima su poznata

moj je prijedlog da počneš pisati suvisle komentare s kvalitetnim argumentima, i to komentare poput onih koje si pisala kada si počinjala pisati na pollitika.com, s tim komentarima nemam apsolutno nikakvih problema, dapače

i ti i ja znamo da si to u stanju, dakle samo malo više truda je potrebno

Tko je glasao

Argumentirane? Možda poput

Argumentirane? Možda poput ovog??

Napisao Zvone Radikalni u Čet, 14/06/2007 - 14:49.
Jebo majku !!!
PA ZAR ONI DOISTA SVIH NAS SMATRAJU ZA BUDALE !!!???

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Ili jednorečenične poput

Ili jednorečenične poput ovih:

Napisao Whatever u Čet, 14/06/2007 - 23:36.
Gale, Milanku ne dam!!!! Nađi si drugu SDP-ovku. :))

Napisao Marija Lugarić u Fri, 15/06/2007 - 10:55.
A ja cu prenijeti Milanki da ima obozavatelja ;)

Napisao silverci u Fri, 15/06/2007 - 19:50.
Ima ih više. :-)

Napisao Whatever u Fri, 15/06/2007 - 13:12.
Evo, sad sam se i zarumenio... Pozdravi je od obožavatelja i reci da se ne osvrće na pojave tipa Zdenka Babić :)

Bože mili, argumenata i inteligentnog razgovora na pollitika.comu! Ali od Mraka ni jedne jedinice!!! Dvolično, zar ne, Mrakane!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Napisao gale u Ned,

Napisao gale u Ned, 03/06/2007 - 15:04.
Postovanje 45 lines.
Proslo je 3 mjeseca od kad si mi reko da ces mi se uskoro javiti. Pa me interesira jel dogovor jos uvijek stoji ili bi bilo razumnije da cekam Godota.
Moja mala isprika na digresiji :-)

Napisao 45 Lines u Ned, 03/06/2007 - 15:09.
Evo me sutra u gradu. Javim se ujutro na mob da dogovorimo pojedinosti ;) Hvala na duhovitoj packi ;)

Napisao gale u Ned, 03/06/2007 - 15:31.
Tnx, poslao sam ti broj na pm. Cujemo se sutra.

Nigdje Mrakove jedinice ni ovaj put! Ali da je to kojim slučajem napisala LQ, onda bi pala jedinica zajedno s karmom.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Ne možeš očekivati da

Ne možeš očekivati da ćeš za neargumentirano pljucanje dobiti bodove. Uostalom, napiši tu i tamo koji smisleni tekst, a ne samo komentirati druge. Ovako mi izgledaš kao ona dvojca starčeka u Muppet Showu koji samo pljucaju po svemu što vide.

Tko je glasao

kad imam vremena napišem,

kad imam vremena napišem, ali sad trenutno nemam dovoljno vremena za post osim za komentar. Meni je smiješno to što vi svoje postove, koji pljucaju po svemu što nije sdp-ovsko ne kritizirate, a od drugih vam ništa ne valja. Evo ti primjera Bosančerosa na Teti Elli.

Zanimljivo je kako kraljica uspijeva zagaditi i ovako dojmljivu pricu i prosipa svoje politicarenje bez ikakvog razloga. Ne mogu shvatiti tu nakupljenu frustraciju. Molim te nemoj vise zagadjivati ovako dobre price.

ili ovo npr.:

Napisao Zvone Radikalni u Čet, 14/06/2007 - 14:49.
Jebo majku !!!
PA ZAR ONI DOISTA SVIH NAS SMATRAJU ZA BUDALE !!!???

Što tu u Bosančerosovom postu smisleno? Nije li iskomentirao mene, a ne post? Zar ti on ne izgleda kao Muppet-Showovac? Naravno da ne, samo se po meni tako praši.
A zna se i zašto. Zato jer imam drukčije mišljenje i stav od vas.

Ali neka, za dobrim konjem prašina se diže. Znam, veselit ćete se na ovo konj. Bolje biti dobar konj za kojim se prašina diže, nego pas koji laje dok karavana prolazi!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Da razjasnim ovaj moj

Da razjasnim ovaj moj komentar koji citira Lion Queen. Dakle, to je moj komentar na post o Kalmetinom odgovoru Pančiću na optužbe o korupciji. I ja iza svog komentara i dalje stojim i ponovo bih ga isto tako napisao !!!
Zato jer ukoliko Kalmeta doista misli da optužbe o evidentnoj korupciji koje Pančić izlaže može odbiti od sebe prozivanjem Pančića za njegove grijehe od prije tri godine ("Ko je on da to pita !") onda on mene doista smatra budalom.
A ja budala nisam, fala lipa.
A ti Lion Queen, umjesto što se pjeniš i uglavnom vrijeđaš druge, ajde se malo uhvati argumentirane rasprave. Pa će ti se i karma poboljšati ...

Tko je glasao

Napisao gale u Uto,

Napisao gale u Uto, 27/03/2007 - 00:38.
Ima ona stara koja kaze: Poslje jebanja nema kajanja.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Naravno da ne, samo se po

Naravno da ne, samo se po meni tako praši.
A zna se i zašto. Zato jer imam drukčije mišljenje i stav od vas.

Ne nego sto svoje objede spustate na nivo beogradske carsije bez ikakve argumentacije i uporista u stvarnosti. Vas je problem sto ste poistovjetili HDZ sa svojom osobom i svaku kritiku tog pokreta koji se jos nije transformirao u stranku smatrate kao napad na sebe. samim time ne dozvoljavate ikakvu smislenu raspravu nego ubacujete besmislene komentare.
Ja protiv vaseg politickog stava nemam nista jer je to vas osobni stav no da bi svoj stav mogli braniti trebate dici nivo svoje diskusije na visu stepenicu od sadasnje. Ne smijete u svakom tko nesto drugacije misli od vas vidjeti jugokomunjaru ili stranog placenika ili nekakvu zavjeru.

Tko je glasao

crnogorac?

crnogorac?

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Mislim osobno kak su te

Mislim osobno kak su te stranice dobre i osječam se sve u svemu ugodno. Nikad nije sve optimalno i sve se može zloupotrjebit.

Za one koji misliju da se zavlačim moram dodat da to ne delam.

Tko je glasao

Samo se nadam da sam sve ovo

Samo se nadam da sam sve ovo razumio i da moji komentari, kojima sam već izazvao srđbu nekih autora, nisu u suprotnosti s pravilima koja određujete. Jer, dobro i dobro su subjektivni pojmovi. Pa da vidimo. Ja ne mogu sada početi odjednom drugačije pisati zato jer su se promjenila pravila. Ali, ako ne odgovaram zadanim kriterija nemam ništa protiv ako me izbacite. I tako ću uskoro biti mrtav hladan.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci