Tagovi

Jamstvena kartica - Razmisli! Sjeti se!

U posljednje sam vrijeme čuo primjedbe da je Jamstvena kartica našega Ive Sanadera nestala s interneta. I da se više ne može provjeriti koliko je obećanja naš trenutni/privremeni premijer Ivo Sanader uspio/mogao/stigao ostvariti. Budući da mi se još od prošle predizborne kampanje, kada je naš Ivo ponosno maha s njom, Jamstvena kartica zalijepila za prste, evo je donosim da ju svi vide. I sami provjere ima li što istine u napisima da je odlučna HDZova Vlada RH ispunila sva predizborna obećanja. Ili, jednostavno, nisu imali vremena pa im treba mandat. Ili su samo pokrenuli Hrvatsku, ali u krivom smjeru.

E da, provjeravao sam na stranicama HDZa i nisam uspio naći Jamstvanu karticu. ne znam zašto ju sada skrivaju. Nije valjda da je se stide?!

Za one koji ne vide čitati, prepisat ću sadržaj:

SMANJENJE POREZA
Smanjit ćemo poreze i tako ojačati poduzetništvo, poljoprivredu i domaću proizvodnju.
Za razliku od drugih, mi ćemo ukloniti birokratske prepreke i omogućiti jednake uvjete svima

GOSPODARSKI RAST
Ulagat ćemo u znanost i tehnologiju, potaknuti izvoz i uvesti red u državne financije.
Za razliku od drugih, mi Hrvatsku nećemo odvesti u stečaj.

RAST ZAPOSLENOSTI
Povećat ćemo zaposlenost snažnim novim gospodarskim programima.
Za razliku od drugih, mi mlade ljude nećemo odvesti u budućnost bez nade.

RAST STANDARDA
Povećat ćemo standard boljom brigom za obitelj i umirovljenike, većim ulaganjem u školstvo i zdravstvo i poštovanjem hrvatskih branitelja.
Za razliku od drugih, mi ćemo Hrvatskoj vratiti dostojanstvo.

ČLANSTVO U EUROPSKOJ UNIJI I NATO-u
Ubrzat ćemo ulazak Hrvatske u EU I NATO.
Za razliku od drugih, koji su ugrozili naš napredak svojom neodlučnošću i nesposobnošću.

dr. Ivo Sanader

Komentari

fura se ivo na berlusconia i

fura se ivo na berlusconia i RIALZATI ITALIA hahahahhahahahah iste sprehe imaju

Tko je glasao

Da, mlade neće odvesti u

Da, mlade neće odvesti u budućnost, samo se s tim dijelom rečenice slažem, kao i 90% Hrvatske ostavit će ih tamo gdje su ih zatekli ako ih nisu gurnuli još dublje.
Samo, najžalosnije u svemu jest to, da to zapravo nije od "njih" kao HDZ-ovaca, već "njih" kao takvih, moćnika koji su zaogrnuli plašt HDZ-a koji je nekad možda i bio nešto za Hrvatsku, ali sad sigurno to nije.

Tko je glasao

Ma nije to bila jamstvena

Ma nije to bila jamstvena kartica, nego službena kreditna kartica na kojoj nam je napravio gomilu zaduženja koje ćemo morati vraćati. Uvijek se sjećam kad su nam u komunizmu znali reći: "Drug Tito nas je zadužio." To nam je bilo jako zabavno, jer su na jednu vrstu duga mislili autori te rečenice, a na potpuno drugu smo mislili mi, obični građani. Mislim da je i ovdje takav slučaj.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Jel taj jos ziv

Jel taj jos ziv

Tko je glasao

Kad se ovo pogleda, onda

Kad se ovo pogleda, onda vise komentara ne treba:

Tko je glasao

1 200 000 komada kaže.

1 200 000 komada kaže. Recimo da 1 izrada jednog primjerka košta 1 kunu (ako ne i više), vidimo jednostavan račun:

1 200 000 x 1 = 1 200 000 kn !

Tih milijun kuna se moglo potrošiti nekako drugačije!

Tko je glasao

To je novac stranke, smiju

To je novac stranke, smiju ga trošiti kako žele.

Tko je glasao

ZAUSTAVIMO

ZAUSTAVIMO HRVATSKU

pokrenimo hrvatsku:sta znaci? to znaci da je stajala i da je treba pokrenuti.hrvatsku treba zaustaviti i ko to uspije veliki je posao napravio (jer hrvatska ide u krivom snmjeru)a onda je treba pokrenuti ali u pravom smjeru.to nemoze ni hdz ni sdp (jer oni nemogu napraviti reda ni u svojim strankama)nego najkvalitetniji ljudi ove zemlje (jer takvih u strankama ima jako malo).

Tko je glasao

Anonimni, Kak se ono

Anonimni,

Kak se ono veli,DOBRO,BOLJE,NAJBOLJE.Sve je tak.

Tko je glasao

Meni se cini da su ispunili

Meni se cini da su ispunili gotovo sve.
Pokrenimo Hrvatsku se dogodilo (i sticajem okolnosti) prodajom Plive i listanjem INE.
Cak i ne zato sto su to iz HDZa tako planirali, vec sto su se dogodili procesi koji su potegli nasu tranziciju.
Mlad sam VSS i uz posao u struci kojeg se ne bi posramio bilo tko u EU (dapace) vec 2 godine se bavim ulaganjem na burzi i doista Hrvatska je u pravom smislu pokrenuta.
Smatram se malom ribicom, a zarada mi je cca 1 mil kn.
Sto se mene tice ovo je posve istina: Hrvati otkrili tržište kapitala, imamo najbogatija kućanstva u regiji
Nekad sam jos prije pojave blogosfere visio po forumima i nailazio na raznorazna pametovanja (u biti preseravanja) o nasoj politickoj situaciji i sl. koja su bila uglavnom u funkciji ciste politicke potrebe, a za nas obicne konzumente svega toga nema nikakve koristi osim gubljenja vrlo dragocjenog vremena.
To sam posve prestao jer je pocelo biti i ovisnost, a nastali visak vremena potrosio na svoju edukaciju za sudjelovanje u procesu koji se nepovratno odigrava u nas i na kojemu se moze prilicno profitirati.
Na ovome bi nam, naime biti sudionikom, vjerujete mi (uvjerio sam se) pozavidio bilo tko u svijetu. Tko ne vjeruje nek samo nastavi hvatati dobre temelje za krizu srednjih godina i neka mu je.
Uzdravlje!

Tko je glasao

Ne bih htio biti previse

Ne bih htio biti previse zloban ali ako pogledamo trziste kapitala u RH vidimo da je u posljednje cetiri godine vrlo mali broj novih tvrtki uvrsten u kotizaciju a to dovoljno govori o stanju gospodarstva. Na trzistu dionica danas imamo zanimljiv apsurd, malu ponudu dionica i veliki kapital koji se na tom trzistu vrti. Ako nema novih tvrtki, ako se ne stvaraju nove vrijednosti i nova radna mjesta noramlno je da cijene dionica rastu iznad stvarne, realne cijene. Pitanje je samo kad ce se taj balon rasprsnuti. I dozvolite mi da budem malo zlocest na kraju, ako vec toliko vjerujete u uzlet hrvatske privrede zasto taj milijun ne investirate u neku proizvodnju? Ili mozda ipak ne vjerujete toliko ovoj drzavi da bi ste se usudili biti poduzetnik u ovako "pokrenutom" poslovnom okruzenju?

Tko je glasao

Baš je jučer u poslovnom

Baš je jučer u poslovnom klubu na HRT-u bilo govora o stanju ekonomije i stanje nije nimalo blistavo, a krivac je država zbog neplaćanja. Tako se u odnosu na isto razdoblje 2006. povećala insolventnost, broj poduzeća u blokadi se povećao, plaćanja su sve neredovitija.. uglavnom financijski pokazatelji govore da hrvatska ide u nazad... prema 1999. kada država nikome nije plaćala.

Istina je da je burza najjača u regiji, ali taj dio ekonomije ne ovisi previše o vladi već o tržištu. Prodaja udjela u INA-i i Plivi je potaknula aktivnost, ali to se ne može nazvati sustavnim radom, već samo bljeskovima. Generalno govoreći, privatizacija firmi u državnom vlasništvu je debelo zaglibila u mulj i ne mrda.

Tko je glasao

Poyitivno je da se gleda

Poyitivno je da se gleda Poslovni klub, ali ovo sa nelikvidnoscu&neplacanju promasaj je totalni. Premda je sjajno upalilo 2000. nadam se da sada vise nece jer od ovakvih argumenata ima samo kratkorocne jednostrane koristi u politickoj borbi, a stvarno puno puno vise stete za sve pa i za stranku koja pretendira na vlast i tu vlast mozda cak i nekim slucajem i dobije.

Medutim vise nema isprike ni za javnosti koja sve to promatra. Javnost naprosto vise ne bi trebala nasjedati na price o nelikvidnosti u predizborne svrhe.

Ustvari da budem precizan 2000 je bilo jos manje argumenata da se napada drzava zbog neplacanja jer nisu kao danas postojali razvijeni mehanizmi upravljanja likvidnoscu koji bi bili u rukama drzave. Danas cak o toj odgovornosti mozemo s puno vise prava govoriti jer su osnovni mehanizmi ipak poceli biti u rukama drzave. Naime:
Drzavna riznica je stidljivo, ali doista profunkcionirala.
Sva su sredstva na jednom racunu i njima se kako tako upravlja.
Od 2001 do 2005 ucinjene su vazne pretpostavke, mora se priznati, ali se dugo razvlacilo i nije imalo hrabrosti krenuti, pa je zbog toga tek nedavno Drzavna riznica doista zazivjela u pravom smislu rijeci.
Rezultat: (dok smo mi sladostrasno pricali o Sanaderovim satovima) odmah je prvi put u povijesti zabiljezen visak na drzavnom racunu koji je cak i ulozen na 10-tak dana nakon cega je taj isti visak iskoristen za placanje tekucih mirovina. To je bio presedan jer je bilo posve uobicajeno da se drzava kratkorocno za takve namjene zaduzi (skupo) i onda to kasnije vraca, premda je istovremeno po raznoraznim drzavnim racunima bilo love vise nego kod banke od kojih je pozajmicu uzela (a mogla je to biti cak i drzavna lova u toj istoj banci).

Naime, problem nelikvidnosti nije jednoznacan i onakav kako se uobicjaneo misli vec je to dio sireg problema koji se zove lose upravljanje novcem. Dakle, tu osim neplacanja, spada i prerano placanje (na koje su u povijesti tvrtke koje rade s drzavom vrlo dobro naucile), ali i placanje nakon dospijeca sto povlaci dodatne troskove.
UPRAVLJANJE GOTOVINOM I LIKVIDNOSCU HRVATSKOG PRORACUNA

Prije je bilo, ali jos uvijek se cesto korumpira na nacin da se drzavni racuni namjerno ne placaju (posebno je to jednostavno u uvjetima improviziranog ludila oko nelikvidnosti kad svi o tome pricaju). Tu korupciju treba iskorijeniti, a ona nema veze sa samo jednom strankom.
Ta je "vrsta ulaganja" jos bolja nego bilo koje na burzi cak i ovako rastucoj kao sto je nasa.
Potplatis lokalnog sluzbenika da ti ne plati neki racuncic i onda tuzis drzavu i za par godina zaradis visestruko jer se tvoj racuncic ukamatio do nevjerojatnih iznosa. Posebno je to lijepo kod intelektualnih usluga jer cesto nema nista opipljivo, a naplata je svakako 100% sigurna u buducnosti.
Tako je npr Dom fond stekao enormnu dobit kada je bivsa vlast ovakav kapitalni dug drzala u ladici. Po svoj prilici nece biti nacina da se izbjegne namira.

Nadalje jedan od popularnih nacina obezvredivanja tvrtki radi kupnje bez novca ili sto manje novca je takoder neplacanje. Okruzenje gdje politicari kao glavne argumente potezu nelikvidnost kako sugerira cnn idealno je za ovakve rabote.
To se jos uvijek prakticira (pomno pratim i kupujem dionice tvrtki za koje smatram da se na taj nacin ponasaju), ali ipak znatno manje nego prije (posebno dok je drzava za vrijeme bivse vlasti drazbama prodavala svoje udjele u njima pa su u ovih par godina anrasle brat bratu 2000-njak %).
Podatak da je vecina dionica skocila znacajno, govori o tome da zapocinjemo ipak neke druge procese.

Nadalje obecanje br 1. Da li je ono izigrano ili ne?
Tipicni cnn-oliki pametnjakovic bi odma ko iz topa reko NE.
Sto je tocno, ali je posve 2. pitanje jel' to dobro il ne.
Naime stvar je timinga. Onda kad se pojavimo u EU mi cemo pola PDVa uplacivati izravno u EU blagajnu. Vidi clanak http://www.poslovni.hr/22881.aspx
Zasto onda ne smanjiti PDV pred ulazak, pa konkretno dobiti jos koju izdasniju godinu, a onda pred sam ulazak dodatno pripomoci domacem gospodarstvu i drustvu kroz to smanjenje. Naravno da vladajucim nije trebalo puno razmisljati o tome.

Mogao bih o tome danima i konkretnim primjerima, ali neka ovo bude kao uvod za promisljanje prije olako pustenih argumenata o nelikvidnosti.

Tko je glasao

Ivane, Ivane Šukeru jesi li

Ivane, Ivane Šukeru jesi li nam se ti to pridružio na pollitika.com?!

Gore navedenom me jako podsjeća na priče koje je puštala Račanova Vlada na kraju mandata. Napravili smo sve što smo mislili, samo vi, građani, to još uvijek ne vidite. Činjenica je da je Račanova Vlada napravila puno više od Vlade našeg Ive Sanadera, u mnogim područjima, a posebno na smanjenju državne nelikvidnosti. Koja je svrha Državne riznice ako se neplaćanja produžuju preko 700 dana?! Pitaj u veledrogerijama kolika je nelikvidnost. Da ne spominjem MORH ili MUP ili Kalmetino ministarstvo mora, sunca, neba i zemlje. Iz njega je u posljednjem tromjesečju prošle godine, a preko HACa i HCa, išao zahtjev dobavljačima da ne ispostavljaju račune državi kako bi se poboljšala krvna slika državnih financija i prikrio deficit krajem godine. Iako smo birači, posebno iz malih mjesta, gdje, recimo, još uvijek nije počeo povrat preplaćenog poreza, ali nismo veslo sisali. Država je generator nelikvidnosti. S Državnom riznicom ili bez nje!

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Mithrandir73 i cnn i njemu

Mithrandir73 i cnn i njemu slični stvarno trabunjaju gluposti na svojim blogovima.

Anonimni je konkretno opisao o ključnim pomacima u državnim financijama, a balavci filozofiraju svoje demagogije.. Ma daj se malo uozbiljite i ako želite držati pollitiku.com na nekom nivou šutite o temama o kojima ne znate ništa...

Recimo, samo jedna zanimljiva informacija iz anonimnog posta je prodaja dionica plive za siću, kojom je država PALA na 16% dionica (prije je imala 25+1) i time je omogućeno da se dogodi preuzimanje koje se i dogodilo...

A za veledrogerije, boli me k* koliko čekaju da im se plate njihovi preskupi lijekovi koje uvoze. Neka oni na taj način financiraju malo naš socijalni sustav. Ako im se ovo tržište ne sviđa, slobodni su napustiti HR i prodavati svoje ljekove negdje drugdje...A sve mi se čini da to ipak neće napraviti jer su marže toliko velike da kašnjenje od godine dana nije ništa strašno...

Itd itd...

Tko je glasao

Znacu Insideru - stvarno

Znacu Insideru -
stvarno nemaš pojma kad trpaš priču o skupim lijekovima nasuprot kašnjenju vlade u plaćanju njenih obveza od 700 dana. Sjećam se kako reče ministar zdravstva: nek dođu, dogovorit ćemo se, skinut ćemo taj poček na uobičajenih, ili prosječnih 250 dana! A to je više od 2/3 godine! Ako je i od Jupitera (pardon, njegovog satelita), previše je!!!!!!!!!!!!!!
Pa ti biraj danas!

Tko je glasao

Sjajan odgovor na moje

Sjajan odgovor na moje primjedbe. Koje su, kako si napisao, filozofija moje demagogije. Ali i dalje ostaje činjenica da država kasni sa plaćanjima. Da još uvijek nisu isplaćeni povrati preplaćenog poreza za prošlu godinu, da je bilo zabranjeno fakturirenje tvrtkama koje su radile i još uvijek rade za HAC i HC. Veledrogerije ne moram ni spominjati. Jer se slažem s tobom da ih možemo spedalirati i reći im da svoje skupe lijekove odnesu iz Hrvatske. I nakon toga se obratiti raznim travarima i nadrliječnicima da riješavamo zdravstvene probleme. Ali to je filozofija moje demagogije.

E da, az zašto je Vlada kojoj je na čelu bio Ivica Račan morala prodati paket Plivinih dionica?! Ne znaš! Zato da bi riješila dio duga koji je napravila Vlada prije nje. HDZova Vlada. Koja je još tada Hrvatsku vodila u krivom smjeru.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Nije Ivan, nije Suker

Nije Ivan, nije Suker ;-)
Svrha Drzavne riznice je upravljati likvidnoscu, a to znaci da se uplacuje onda kad treba. Racanova Vlada je sjajno "rijesila likvidnost" tako sto npr tajno prodala 10tak% Plive i time povecala udio vlasnistva svim imateljima Plivinih dionica, a po kikiriki cijeni. Cak su i vlasnici bili zacudeni ovom pojavom. Kustrak koji je onda bio zamjenik Crkvenca (a inace radio kod Todorica), onda se borio sa placanjem veledrogerijama. Sad je taj isti Kustrak na celu Medike kojoj dug dode ko kec na desetku kako bi ga se i Barr odrekao, a usput ozivio price o nelikvidnosti sto je korisno stranci. Ja sam se nakrco dionice Medike i pricu mogu s veseljem pricekati (imho / ovo nije nagovor na kupnju&prodaju svatko snosi svoju odgovornost).
http://appsrv1.to-one.com/pls/b21web/taexe.graf1?p_first=NO&p_tip=&p_ticker=MDKA-R-A&p_cmpticker=&p_tooltip=YES&p_period=90&p_datum=-Zavrsni+datum-&p_datum_od=-Pocetni+datum-&p_style=LINE&p_matype=SMA&p_ma_interval=20&p_matype2=SMA&p_ma_interval2=40&p_gind1=BOLLINGER&p_ind1=MACD&p_ind2=RSI
Pitacu ja i u veledrogerijama, jer tko ce znati, ako ne oni, jer tako su se i plivasi zaklinjali da ce Pliva propast kad je cijena dionice bila cca 330kn.

Tko je glasao

I još jedan sitni dodatak

I još jedan sitni dodatak koji mi je ispao prilikom prethodnog odgovora.
NEBULOZNO je pisati da će RH pola PDVa uplaćivati u proračun EU. Budžet EU je nastao kao financijska podrška administraciji koja je odrađivala zajedničke poslove za sve države članice. I oduvijek je baziran na postotku BDPa. I kada se u Europskoj Uniji raspravlja o proračunu, ne rapsravlja se o apsolutnim iznosima, nego o postocima koje će pojedina država izdvajati.

Zato i imamo one koji plaćaju više nego što mogu dobiti natrag, među njima je najveća Njemačka, a i one koji uplaćuju manje, a mogu potegnuti više sredstava, što će biti slučaj s Hrvatskom. Takav je odnos, prije svega, baziran na ekonomskoj snazi i razvijenosti pojedine zemlje.

Druga je stvar što je, zbog ukupnoga razvoja zemalja članica EU, proračun narastao i što se sada samo 1/4 troši na administraciju.

U skladu s tim, Hrvatska će morati uplatiti svoj dio. Bilo to od PDVa, poreza na dobit ili poreza na dječiju hranu i opremu.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Ustvari da budem precizan

Ustvari da budem precizan 2000 je bilo jos manje argumenata da se napada drzava zbog neplacanja jer nisu kao danas postojali razvijeni mehanizmi upravljanja likvidnoscu koji bi bili u rukama drzave.

Kad država svoje obveze ne plaća dvije godine i više (npr. MORH), to je nelikvidnost jer za platiti vlastiti račun ne trebaju mehanizmi već lova.

Ako je nemaš, onda si nelikvidan. Svako drugo tumačenje graniči sa stupidnošću.

B-52

Tko je glasao

Probal bum i ja nekaj

Probal bum i ja nekaj napisat o tim izbornim obečanjima

Ko prvo,smanjenje poreza je glupost jer sve zemlje oko nas povisuju porez jer se sve socijalne potrebe nemreju više financirat i od nečeg se mora to sve platit.Bogata zemlja ko Njemačka je digla PDV s 16 na 19 posto.Kolko kod nas ima parazita koji živiju na račun države se zna i nemoramo o tome razglabat.
Da danas puno firmi daje ljudima otpremine i šalje ih na burzu i tam su na račun ostalih radnika i države.

Gospodarski rast je kod nas nemoguče realizirat jer ak ne platiš ljudima pošteno za njihov posel nemaju ni kupovnu moč,a oni kaj dobro zaradiju kupujeju uvozne stvari i s tim potpomažu tuđu industriju.Vlasnici firmi ne ulažeju u tehnologiju nego muzeju kravu dok ne crkne.Puno njih pronalazi sve moguče rupe kak nebi platili porez i ne plačaju za njih ni socijalno.

Zapošljavat ljude je stvar poduzetnika a ne države.Država je puno pogodnosti dala tim ljudima a oni to zloupotrebljavaju.

O rastu standarda neki plivaju u izobilju i to se vidi svaki dan na cesti i po mnogim novim kučama i onima u gradnji.
Brigu za obitelj se vodi u samoj obitelji i kad je složna ide sve bolje.Državi je dužnost podržavat takve koji sami o sebi vodiju brigu a ne o onima koji samo rasipavaju.
Dostojanstvo jednoj državi stvaraju njezini građani koji gledaju na to kak se ponašaju doma i po svjetu.Na žalost mi imamo puno ljudi koji nam nisu skloni i jedini im je interes ocrnit nas i to svejedno kak.Takvih ima i u politici.

Tko je glasao

"Povećat ćemo zaposlenost

"Povećat ćemo zaposlenost snažnim novim gospodarskim programima. Za razliku od drugih, mi mlade ljude nećemo odvesti u budućnost bez nade."

 

Jel se za ovu laž može tužiti Vlada!? Ja bi to odmah učinio.

 

p.s.

Ako netko ima, volio bih linkove na izborne materijale od prošlih izbora, one PS obrade i sl.

Tko je glasao

Imaš na Wikipediji o svim

Imaš na Wikipediji o svim izborima u Hrvatskoj

Tko je glasao

A PDV od 20%? Sjeti se, ne

A PDV od 20%?
Sjeti se, ne zaboravi: smanjiti ćemo PDV na 20%!
Prva sjednica Sabora: smanjuje se PDV na 20%.
Odakle planirate namaknuti 3 milijarde kuna u proračunu?
Boljom naplatom poreza odgovara Šuker.
Treća sjednica Sabora: PDV se vraća na 22%.
Sada imate 6 milijardi kuna viška. Godišnje.
Tri od PDV-a i tri od bolje naplate poreza.

Tko je glasao

Kladim se da će se za tu

Kladim se da će se za tu obmanu oko PDV-a opravdati da im je prošla vlast kriva :)

Tko je glasao

Pa to su odmah rekli - da je

Pa to su odmah rekli - da je deficit veći nego što su očekivali...

Tko je glasao

To može vrijediti dvije

To može vrijediti dvije godine, ali četiri nikako.

Tko je glasao

Ha, svašta se u HDZovim

Ha, svašta se u HDZovim glavama može okretati na ovaj ili onaj način. Siguran sam da će se i u predizbornoj utrci, nakon četiri godine vladavine, naš Ivo Sanader i ekipa pozivati na probleme koje ima je ostavila bivša vlast. I najgore od svega, ekipa to puši. Što dobrim dijelom ne iznenađuje ili začuđuje kada se zna da najveć dio HDZovih birača glasa za tu stranku zato što je HDZ. Neovisno tko mu bio na čelu. I neovisno o tome da ih čelni ljudi tog i takvog HDZa već 17 godina muljaju. Prestrašno!

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Normalno da ekipa puši HDZ

Normalno da ekipa puši HDZ jer oporba nije jasno ukazala na nedostatke i lopovluke. Oporba ne može tvrditi da su ovi na vlasti lopovi a ne ići do kraja. Zbog odustajanja oporbe ljudi imaju dojam da je oporba u krivu. Ako su preglasani u parlamentu moraju primjeniti druge metode. Okupljanje građana kao znak nezadovoljstva vladom nije zabranjeno. Da su na prve znakove korupcije, pranja novca i t.d. izašli na ulicu sada bi imali pravnu državu i vladu u službi građana

Tko je glasao

Korijeni korupcije,

Korijeni korupcije, neplacanja i nelikvidnosti sezu od vremena nastanka Hrvatske drzave i u tome su podjednako ucestvovali svi, i pozicija i opzicija. Posebnost pljacke Hrvatskog nacionalnog bogatstva je u tome da je ista napravljena pravno cisto i legalno, sukladno zakonima koje je donosio Sabor RH. Jedan od prvih zakona koji su usvojeni u hrvatskom drzavnom saboru je i onaj kojim je ukinuta ovlast tadasnjeg SDK da svaku odgovornu osobu u pravnoj osobi koja izda nalog za placanje bez pokrica prijavljuje policiji i krivicno goni. Druga izmjena je bila da se uspori platni promet preko racuna u SDK jer su se do tada sva placanja obavljala trenutno, uplacen novac je u toku radnog vremena mogao promjeniti desetak racuna. Sto se postiglo ovim izmjenama? Najjednostavnije omoguceno je da se firme legalno pljackaju uzimanjem i neplacanjem robe. Prodajom iste ispod nabavne cijene dolazilo se do kapitala sa kojim su se kasnije kupovale te iste tvrtke, naravno preko drugih firmi i drugih racuna. Usporavanje platnog prometa pri tome je imalo funkciju da "kupcu" stvori vrijeme potrebno da robu preuzme i nestane a kao garanciju placanja ostavi nenaplativ akceptni nalog ili barirani cek. To su korijeni kapitala vecine drzavotnornih hrvatskih tajkuna koji su novac dijelili sa svojim politickim zastitinicima. uostalom i Luk Rajic je navodno izjavio :ne pitajte me samo odakle mi prvi milijun, za sve ostale imam racune. Sve besprijekorno legalno kao i privatizacija a autor takvih zakona danas je nagradjen funkcijom predsjednika Sabora RH.

Tko je glasao

PA TO TE JA PITAM MAJSTORE

PA TO TE JA PITAM MAJSTORE !!!!

A pade mi napamet anketa za čitatelje pollitika.com o uspješnosti realizacije navedenih ciljeva.
Ima 5 kategorija, svakoj damo po 2 boda, znači ukupno 10 bodova za potpunu realizaciju ciljeva. Pa nek svatko dade svoju brojčanu procjenu x / 10.

I uzmimo da nema negativnih bodova ;-)

Pa kad malo razmislim, moja ocjena je 3.2 / 10 (0.3 + 0.8 + 0.4 + 0.5 + 1.2).

Nije baš nešto. Ali, I stand to be corrected.

Baš me zanima kako izgleda računica Lion Queen ;-)

Tko je glasao

Evo mog priloga o ispunjenju

Evo mog priloga o ispunjenju zajamčenih uspjeha:
smanjenje poreza – 0,5 / 2
gospodarski rast – 0,5 / 2
rast zaposlenosti – 0,8 / 2
rast standarda – 1 / 2
članstvo u EU i nato-u – 0,8 / 2
Ukupno 3,6 / 10.

Tko je glasao

Svaka čast na pronalasku

Svaka čast na pronalasku kartice. Naravno da su nanjušili prozivke i makli je sa stranice, ali unatoč tome, ili baš zbog toga, počinju maltretiranja statistike, i prikaz vlastitih postignuća kroz neku čudnu prizmu. Mislim da je nedavno prezentiranje vlastitih rezulatata ove vlade gdje su izneseni neki čudni postoci oko zaposlenosti, odnosno nezaposlenisti, a i ostalih ekonomskih pokazatelja, upravo na tom tragu, pripema odogovora na tu karticu. Naravno, uvijek postoji mogućnost da je to zapravo istina, samo što ja nisam svjesna toga. Mali problem je da nas ima jako puno kojima je taj napredak i zaposlenost i sve ostalo promaklo.

Tko je glasao

Ali zato HDZ Zagreb ima

Ali zato HDZ Zagreb ima memory s ministrima vjerovali ili ne! Kakva kartica, dajte ljudima kruha i igara... Nažalost HDZ se nije maknuo s razine djeteta vrtićke dobi:-)

Tko je glasao

nisam mogla odoljeti i

nisam mogla odoljeti i provjerila,zaista dječja igra.Na kraju te pita ime,možda ipak nije igra,ti se zaigraš i upišeš svoje ime .I tako postaneš upisan...

cvjetići

Tko je glasao

A zašto umjesto imena u

A zašto umjesto imena u predviđeno polje ne upišeš Dolje Vlada!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Jednostavni pokazatelj

Jednostavni pokazatelj uspjesnosti privrede je rast BDP-a. Ne znam koliki je Hrvatska imala BDP na kraju 2003 a koliki je danas. Pored toga vrijedno bi bilo vidjeti koliki je proracun bio za 2000 a koliki je za 2006. Pitanje je od kuda su namaknuli razliku izmedju rasta BDP-a i povecanja proracuna i na koga su to prebacili?

Tko je glasao

Apslutno. U državnom zavodu

Apslutno. U državnom zavodu za statistiki,koji rade službeni izrčun BDP-a, postoje 3 odjela koji računaju BDP, na tri različite metode. Još od doba Škegre, ti izračuni su bili pod pritiskom. Koliko se sjećam jedan ravnatelj samo što nije odletio, a jedan je odletio s mjesta zbog "neodogovarajućeg" izračuna BDP-a. Postoje strašni politički pritisci za izračun BDP, a razlog je upravo navedeni, odonos između budžeta i BDP-a. Nema neke velike filozofije.

Tko je glasao

Ja cu kratko obrazloziti

Ja cu kratko obrazloziti ovo. Danasnja vlada nista nije zajamcila sto pise na kartici. Rok karice istjece 25.11., a znamo sto se radi sa karticama kojima istječe rok trajanja. Bacaju se. Stoga, molim lijepo.

Tko je glasao

Ljudi ljudi tak ste ko stare

Ljudi ljudi tak ste ko stare babe,samo se nekaj bunite pa kaj ocete HDZ vam ispunjava se muzicke zelje,ocete v NA i TO (NATO) dobili bute ga i ko bu htel bu isel besplatno na nagradno putovanje V Afganistan,Irak itd, kaj bi jos hteli dobili bute i NA i TO,unda se bute malo prespancirali v EURO fest,al za to morate jos malo pucakati jer HDZ-u fali jos bar koji miljoncek na EURO bankicama a bute morali dati i LJEPO nase Morceko de se budu Europljani ljepo suncali te svoje bijele guzice a vi bute ko Kinezi oko njih skakali za steri centic i vise nebu Ljepa Nasa neg Lijepa njihova,pa dok vi cijelu evropicu posluzite HDZ-ovci bu se suncali na Karibima i Floridi i ljepu buju vam mahali i koju razglednicu poslali,ocete i vi tak ukljucite se v njihov klub i se bute imeli,serete protiv njih a za njih ste glasali,pa i ta omladina Bog vam pamet dal pa i njima su obecali da ih budu otpeljali a to kaj su pozabili reci kam ovi su ih trebali pitati,dal v ludnicu,v dilere, v zatvore,v Afganistan ili ih pak budu integrirali po euro sistemu ko koga vec svoj svoga.Bas su mi ti HDZ-ovci simpaticni ko pa vam je kriv kad ne razmete svoj jezik a kak bute njihov strani oni su vec iNtEgRiRaNi na euro jer vec im je Kuna zasmrdela,zbogom pameti ja bum dosel.Pozdrav

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci