Tagovi

Zašto Mesić požuruje istragu o tajnim računima?!

Nekoliko minuta prije pisanja ovog teksta čuo sa Radovanom Smokvinom, iseljenikom koji se već godinama neuspješno bori da se dozna sudbina iseljeničkog novca s računa u Villachu. Pita me gospodin Smokvina o čemu govori predsjednik Stjepan Mesić kad kaže da će "ako se uvjeri da se blokira istraga o tajnim računima, on izići u javnost i pomoći u otkrivanju istine".

Još od 2004. kad sam mu predao predao cjelokupnu dokumentaciju iz Villacha šaljem Predsjedniku Mesiću požurnice s upitima što je poduzeo povodom te istrage i on mi nijednom nije odgovorio. O čemu Predsjednik sad govori i je li on svjestan u kakve se igre upušta, rekao mi je gospodin Smokvina u telefonskom razgovoru

Možda odgovor treba potražiti u činjenici da je predsjednik Mesić prije Hrvoja Petrača otvorio lov na Vladimira Zagorca, pa je na neki način na Predsjedniku red da podsjeti na tu priču. Nije mi samo jasno tko koči istragu o tajnim računima, ako je Glavno državno odvjetništvo koje se poduhvatilo te priče, uputilo ključnu svjedokinju Tereziju Barbarić alias Biljanu Sučić da prije davanja iskaza kod njih ode na razgovor kod Predsjednika Stjepana Mesića

Kao što sam već izvijestio Terezija Barbarić je u proteklih 10 dana najmanje dva puta bila u Uredu Predsjednika gdje je o tajnim računima i svojim spoznajama o njima razgovarala s Predsjednikom Stjepanom Mesićem i njegovim savjetnikom Sašom Perkovićem. Namjerava li predsjednik Mesić izići u javnost s podacima koje je dobio na tim razgovorima (moguće da je gospođa Barabarić/Sučić još koji put bila na Pantovčaku)?

Koliko mi je poznato gospođa Barbarić je prva dva navrata izričito napomenula da je spremna opet surađivati u istrazi o tajnim računima ako će istraga jednako tretirati sve umiješane - razmjerno udjelu i Zagorca, ali je Petrača... Još je napomenula da ne želi da uvid u njenu suradnju ima Josip Perković jer da je on bio povezan i sa Petračem i sa Zagorcem. Je li Predsjednik Mesić poštovao uvjete koje je tražila Terezija Barbarić moguće je da ćemo sazbnati već u četvrtak u novom broju Feral Tribunea čiji je novinar ovih dana boravio na Pantovčaku baš zbog te priče.

A već sada znamo da to što Predsjednik Stjepan Mesić saslušava svjedokinju prije Državnog odvjetništva nije legalno. Ali, koga briga kad njegovi medijski podržavatelji vjeruju da Mesić zna što je zakonito samo zbog puke činjenice da je diplomirao na pravnom fakultetu.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci